Waarschuwing Warning: I am able to write to the configuration file: /var/www/vhosts/fair21.com/httpdocs/includes/configure.php. This is a potential security risk - please set the right user permissions on this file.
 

  Fair 21 Logo  
   
 










voor haar
shirts korte mouw

shirts lange mouw

topjes

jas, vest & bloes

broeken & leggings

rokjes

jurkjes

sport & relax

lingerie & nacht

verzorging & intiem

schoenen & sokken

sieraden

OUTLET
voor hem
shirts korte mouw

shirts lange mouw

trui, vest & jas

overhemden

broeken

sport & relax

ondergoed & nacht

schoenen & sokken
voor beide
tassen

voor in huis

accessoires
Ecologisch?
Bij onze filosofie heb je kunnen lezen dat wij streven naar ecologische productie. Maar wat houdt dat nou eigenlijk precies in, 'ecologisch'? En wat is het verschil tussen 'ecologisch' en 'biologisch'? Deze laatste vraag is snel beantwoord: internationaal worden verschillende woorden gebruikt om hetzelfde aan te geven. Organic, ecologisch en biologisch is precies hetzelfde. Om het kort samen te vatten: dit is een productiewijze waarbij de natuur wordt gerespecteerd en waarbij geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Men noemt dat ook wel duurzame productie.

Een product mag ecologisch worden genoemd als aan strenge, wettelijk gestelde normen voor ecologische producten is voldaan. Dat wil onder meer zeggen:
  • dat aan eisen ten aanzien van het milieu wordt voldaan;
  • dat de natuurlijke kringloop zoveel mogelijk in stand wordt gehouden;
  • dat er geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt;
  • dat er geen chemisch/synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en/of conserveringsmiddelen worden toegevoegd;
  • dat er geen genetisch gemodificeerde gewassen worden gebruikt
  • dat de bodem gezond en vruchtbaar wordt gehouden met ecologische compost en
  • dat dieren een goede verzorging krijgen
Methodes die worden gebruikt in de ecologische landbouw om het gebruik van bestrijdingsmiddelen te voorkomen zijn onder meer een keuze voor resistente rassen en vruchtwisseling waarbij gewassen minder frequent worden geteeld. In plaats van een schema van twee jaar, gebruikt men vruchtwisselingsschema's van vijf tot zeven jaar. Bij optreden van ziekten of plagen oogst men soms vroeger. Belangrijk is om te werken aan de weerstand van planten door overmatige bemesting te vermijden. Soms passen biologische telers biologische bestrijding toe. Onkruid wordt voor een groot deel met de hand of machinaal bestreden. Ook heeft een ecologische boer hier vaak een wat hogere tolerantiegrens voor. In ecologische producten zal men over het algemeen geen residuen van bestrijdingsmiddelen aantreffen. De ecologische landbouw is duidelijk minder belastend voor het dier en milieu dan de gangbare landbouw.

Er bestaat een EKO-keurmerk dat kan garanderen dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. De enige organisatie in Nederland die het EKO-keurmerk mag verlenen is 'Stichting Keur Alternatief voortgebrachte Landbouwproducten', afgekort Skal. De Stichting Skal is in Nederland door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aangewezen als controleorganisatie en is erkend door de Europese Commissie. Meer informatie is te vinden op de uitgebreide site van SKAL.